erwin-brands

Erwin Brands

2-2-2011
Vandaag stond de nieuwe De allermooiste nacht single op nr 11 bij TV Oranje.

In de krant: De allermooiste nacht van zanger Erwin Brands
Op zondagmiddag 30 januari om 15.00 uur vindt de officiële presentatie plaats van de nieuwe cd De allermooiste nacht van de Haarense zanger Erwin Brands. Deze middag wordt mede opgeluisterd door collega zangers zoals Jack,van Gestel, Frank Smeekens, Alfred, Davy, Angela en Michael Humblé. Ook een look-a-like van Guus Meeuwis en natuurlijk Erwin zelf zullen live zingen. De locatie is het proeflokaal van Het Gelagh, Lindeplein 3 in Oisterwijk. De toegang is vijf euro, inclusief single cd.

Erwin heeft veel zin om zijn nieuwe cd ten gehore te brengen. De bedoeling was dat deze single vorig jaar via TMS studio te Tilburg al uit kwam, maar qua tijd hebben we het niet gered. Het is nu anderhalf jaar geleden dat de laatste cd Handjes voor Haaren uit kwam. Dit wordt het 3e project samen met Patrick schouten van TMS. Die carnavalssingle was leuk voor Haaren, maar verder zing ik hem niet vaak meer. Wel staan nog nummers van mijn album voor altijd op mijn repertoire. Die heb ik twee jaar geleden zelf geschreven. Jacques Herb heeft bij het titelnummer de muziek gecomponeerd. Nederlandstalige en Engelstalige covers evenals hits van Andre Hazes zijn favoriet van Erwin. Vol overgave zingt hij deze bekende feestnummers tijdens optredens. Zingen is een grote hobby, die zo groeit dat het inmiddels de professionele kant op gaat. Bij mijn allermooiste nacht hebben we ook een mooie videoclip gemaakt. Hopelijk wordt de cd ook veel gedraaid bij radio Hollandio, radio Mexico, tv oranje en sterren.nl. Tijdens de cd presentatie wordt ook de videoclip getoond. Voorlopig wil ik mijn vaste baan niet opgeven, maar zelf optreden is toch wel favoriet , sluit de Haarense zanger

In de krant:
Nieuwe cd van Haarense Erwin Brands
Foto:Zonen Max (op foto) en Thijs vinden het normaal dat papa regelmatig optreedt. Eeen nieuwe cd is dan ook voor deze twee niets speciaals. Stripfiguren op televisie zijn belangrijker, vindt Max. Toch wilde hij wel snel mee op de foto. (foto Michelle Bosmans)
Zanger en entertainer Erwin laat duidelijk van zich horen: zijn nieuwe cd De allermooiste Nacht wordt op zondagmiddag 30 januari vanaf 15.00 uur gepresenteerd. Het proeflokaal van Het Gelagh, Lindeplein 3 in Oisterwijk is de locatie waar het feestelijke spektakel zal plaats vinden. Naast een optreden van de Haarense zanger zelf zullen ook bevriende zangers optreden. De toegang is vijf euro, dit is inclusief de nieuwe single cd. De zaal is om 14.00 uur open.

Frank Smeekens, Jack van Gestel, Alfred, Davy, Angela, Michael Humblé en een look-a-like van Guus Meeuwis komen met Erwin een feestje bouwen. Want een gezellig feestje wordt het gegarandeerd , vertelt de entertainer enthousiast. Ik ken deze collega s van andere optredens, we hebben inmiddels een leuke band opgebouwd.
De zangloopbaan van Erwin startte ruim tien jaar geleden bij een smartlappenmiddag voor de Stichting Najjar in Gilze-Rijen. Mijn broer Mark trad daar op. Het jaar erna stonden mijn vrouw Anouk en ik op het podium met een imitatie van de Regenboog van Andre Hazes. Ik was letterlijk ziek van de spanning, maar het was echt leuk! Dit is wat ik wilde. Zingen zit wel in onze familie, op alle familiefeestjes wordt gezongen. De jaarlijkse deelname van Erwin leidde tot een duet met zijn broer Mark. Het lied Voorbij heb ik zelf geschreven na het overlijden van André Hazes. Het was een soort eerbetoon aan hem. We, mark en ik, hebben het festival met dat liedje gewonnen. Met dit succes in zijn achterhoofd schreef Erwin nog meerdere nummers die samen met Patrick Schouten van TMS studio te Tilburg op een cd zijn gezet. Zo is het album “Voor Altijd” tot stand gekomen. Deze droom is uitgekomen, een eigen album geheel in mijn stijl. Bij het titelnummer heeft Jacques Herb de melodielijn verzorgd. Daar ben ik ook heel trots op.
Naast zijn eigen repertoire zingt Erwin Nederlandstalige gecoverde feestnummers zoals zij gelooft in mij , de vlieger , hé trut en de vrolijke koster . Ook Engelstalige zoals Delilah van Tom Jones en In dreams van René Froger zijn favoriet. Zijn laatste cd Handjes voor Haaren was tijdens carnaval in Haaren een succes. maar dat zing ik niet veel op andere locaties. Ik heb goede verwachtingen van deze nieuwe cd De allermooiste Nacht. Deze wordt landelijk uitgebracht. We hebben ook een videoclip gemaakt. Ik hoop dat hij op radio Hollandio, radio Mexico, Tv Oranje en Sterren.nl veel gedraaid zal worden. Tijdens de cd presentatie zal ook de clip te zien zijn.« Terug naar overzicht