De start en voorgeschiedenis van TMS Studio

In januari 1993 start oprichter Patrick Schouten (Tilburg, 1968) met TMS aan de Besterdring te Tilburg. Hij is nog altijd eigenaar en de belangrijkste medewerker van de studio.

Deze stap naar professionaliteit werd gemaakt na een zeer lange voorgeschiedenis (vanaf 9-jarige leeftijd) van muzikale interesses en muzikale werkzaamheden voor derden. Zo werden er radiozenders gebouwd en gitaarlessen gevolgd. Vervolgens werd de computer door hem als één van de eersten ontdekt als middel om muziek te produceren. Na de Commodore 64 (C16) en de Commodore Amiga (Dr. T KCS) was Patrick in 1990 definitief verkocht toen Cubase op de markt verscheen. Alle versies op zowel Atari, Apple als PC zijn door hem gebruikt en hij werkt er nog steeds mee!

De laatste duwtjes naar zelfstandigheid werden gegeven door de ervaring die Patrick opdeed:
  • Als verkoper en later bedrijfsleider in een muziekinstrumentenwinkel.
  • Als verzorger van groepslessen in midi, sequencers en synthesetechniek. 
  • Als DJ in de enige discotheek die Waalwijk destijds rijk was.
  • Als technicus in de studio van Ad Kraamer
De jaren aan de Besterdring (1993-2005)
Aan de Besterdring groeit TMS door de jaren heen gestaag. Er worden steeds meer songs geschreven,gearrangeerd, gemixed, geremixed en gemasterd. Vaak in samenwerking met anderen. Zo worden er (Hip Hop) songs geschreven en op vinyl uitgebracht in de Verenigde Staten. De hitlijsten in binnen- en buitenland (waaronder zelfs Israël, Polen, Marokko en Suriname) worden met succes bestormd met songs in uiteenlopende genres. Een aantal van de hitnoteringen uit deze tijd vind je in het lijstje onderaan deze pagina.

Ook op apparatuurgebied groeit de studio voortdurend, waarvan de ingebruikname van een D&R 4000 mk2 mixing console in 1995 en een Pro Tools 3 (mix+) systeem in 2002 de belangrijkste zijn.

Naar de Prof. Lorenzstraat (2005-2012)
In 2005 breidt Patrick TMS aanzienlijk uit door een verhuizing naar de Prof. Lorentzstraat te Tilburg. Meer faciliteiten en meer ruimte. 

Eind 2012 wordt TMS studio door het Brabants Dagblad uitgeroepen tot dé Brabantse Studio voor het levenslied. Dat is uiteraard te danken aan de vele succesvolle producties in de jaren daarvoor. Er was zelfs een album bij waarvan meer dan 10.000 exemplaren werden verkocht (Henk Bernard) en trouwe TMS klant Bryan B. werd winnaar van The Winner Is.

Naar Biest-Houtakker (2012-2019)
In 2012 verhuist TMS naar Biest-Houtakker, vlakbij Tilburg. Een hele grote stap die leidt tot een studio met internationale allure. Volop ruimte, met aparte ruimtes voor zangopnames en drumopnames. En alle faciliteiten voor de artiesten om relaxed te kunnen werken. Het TMS team wordt uitgebreid met meerdere docenten voor het geven van opleidingen en er wordt steeds meer samengewerkt met een groot aantal free-lancers voor uiteenlopende taken.

Moderne media nemen een steeds belangrijkere plaats in in de samenleving. Deze ontwikkelingen zijn TMS niet ontgaan en er wordt dan ook maximaal op ingespeeld.

Naar Rijen (2019-heden)
In 2019 verhuist TMS Studio naar Rijen. Hier is een extra grote opnameruimte aanwezig waardoor zelfs big bands kunnen worden opgenomen.
De locatie is super te noemen. Naast een eigen parkeerplaats voor +- 40 auto's, is het ook met het ov makkelijk om naar de studio te komen. Slechts op een steenworp afstand bevindt zicht het station. 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie